La Regidoria d’Educació ha posat en marxa uns Tallers sobre Emocions i Covid-19, els quals han estat ofertats a les cinc escoles de la localitat.
En aquests tallers, els quals es duran a terme segons les necessitats detectades per part de cada col·legi, “es treballa amb l’alumnat estratègies per tal de gestionar les seues emocions en relació a l’actual situació sanitària i se centra en les conseqüències emocionals produïdes per la Covid-19”, com explica Pilar Seller, Regidora de l’àrea.
Cal destacar que les persones “tenim una gran capacitat per a afrontar els canvis, la qual cosa també ocorre amb els i les menors”. Així, en general, “han respost molt bé a aquesta crisi, fins i tot, des del punt de vista emocional”, assegura la regidora.
Per tant, “en aquests mesos hem pogut confirmar, una vegada més, la seua flexibilitat i la seua capacitat d’adaptació”, explica Seller. No obstant això, “el confinament ha modificat les dinàmiques de relació entre les persones i les famílies. Un exemple d’això és el canvi en els dols per les pèrdudes d’éssers estimats o la vivència de la malaltia, la qual no es pot viure com habitualment havíem fet”.
El grup de menors són una població “molt susceptible de vore’s afectada per l’impacte d’una situació d’aquestes característiques, ja que el seu cervell es troba encara en fase de desenvolupament”, afirma.
Per altra banda, cal considerar a la persona en el seu conjunt, ja que “som persones biopsicosocials, per tant, la salut ha de tenir en compte no solament l’aspecte físic d’aquesta, sinó també l’emocional i social”.
En este sentit, “cada vegada es té més en compte la part emocional, però encara queden alguns passos importants per donar”, remarca Pilar Seller. “En aquesta pandèmia ha quedat de manifest el seu impacte, on juguen una part fonamental les emocions. Per aquesta raó, tenint en compte que el benestar emocional és imprescindible per al correcte creixement dels xiquets i les xiquetes s’han dut endavant aquest tipus de tallers”.